Polityka prywatności

Drogi użytkowniku, 

Uprzejmie informujemy, że Fundacja Gdańska z siedzibą w Gdańsku wykorzystuje technologie do gromadzenia i przetwarzania danych osobowych w celu analizy strony internetowej i ruchu internetowego podczas tworzenia i zarządzania stronami internetowymi. Fundacja Gdańska nie personalizuje wyświetlanych treści. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych lub "RODO") informujemy, że przetwarzane będą następujące dane: adres IP urządzenia, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, czas spędzony na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z witryny, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane dziennika serwera i inne podobne informacje.

Administratorem danych jest Fundacja Gdańska z siedzibą przy Długim Targu 28/28, 80-830 Gdańsk.

Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Jeśli nie wyrażasz zgody, kliknij przycisk "Nie wyrażam zgody". Klikając przycisk "przejdź do strony" lub zamykając to okno, wyrażasz zgodę na powyższe postanowienia. Możesz edytować swoje preferencje dotyczące udzielonej zgody lub wycofać ją w dowolnym momencie, klikając "Więcej". 

Polityka prywatności

Informacje o RODO

Z dniem 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Przyjęte tam przepisy mają zastosowanie do wszystkich krajów Unii Europejskiej. Nowe prawo wprowadza zmiany w zasadach przetwarzania danych osobowych. Poniżej przedstawiamy wyciąg najważniejszych elementów dotyczących przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z naszych usług.

Informacje o danych osobowych

Zgodnie z obowiązującym prawem dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z usług świadczonych przez Fundację Gdańską, dane osobowe obejmują głównie: adres IP urządzenia, adres URL żądania, nazwę domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczbę kliknięć, czas spędzony na poszczególnych stronach, datę i godzinę korzystania z witryny, typ i wersję systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane dziennika serwera i inne podobne informacje. Mogą to być również inne dane dobrowolnie podane przez Użytkownika w związku z korzystaniem z wybranych usług na naszych stronach internetowych (np. rejestracja w konkursach i sondach itp.): adres e-mail, numer telefonu, imię, nazwisko, numer PESEL, tradycyjny adres korespondencyjny. Jeżeli konkretna usługa, z której korzysta Użytkownik, posiada własną notę prywatności określającą sposób przetwarzania danych, nota ta ma pierwszeństwo przed informacjami zawartymi w niniejszej Polityce Prywatności. 

Dane osobowe mogą być przechowywane w plikach cookies lub podobnych technologiach (np. local storage) instalowanych przez Fundację Gdańską na naszych stronach internetowych i urządzeniach, z których Użytkownik korzysta podczas uzyskiwania dostępu do naszych usług.

 

Informacje o podstawie prawnej i celu przetwarzania danych

Przetwarzanie danych osobowych może odbywać się wyłącznie na podstawie prawnej i tylko tak długo, jak taka podstawa istnieje. Fundacja Gdańska przetwarza dane w oparciu o następujące podstawy prawne:

1. Zgoda użytkownika

Ilekroć poprosimy Użytkownika o wyrażenie zgody na przetwarzanie jego danych osobowych, podstawą prawną umożliwiającą nam przetwarzanie danych będzie zgoda. Przykładowo, podając numer telefonu w formularzu umożliwiającym zaplanowanie wizyty w Urzędzie Miejskim, Użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie powiadomień i informacji dotyczących tej wizyty i spraw z nią związanych.

2. Konieczność umowna

W niektórych sytuacjach będziemy przetwarzać dane użytkownika, gdy jest to konieczne do zawarcia umowy, w której użytkownik jest stroną, lub gdy konieczne jest podjęcie kroków przed zawarciem umowy na żądanie użytkownika. Może to mieć miejsce na przykład podczas zamawiania usług powiadamiania lub udziału w konkursach, ankietach lub podobnych sytuacjach.

3. Prawnie uzasadnione interesy realizowane przez Fundację Gdańską w Gdańsku, do których należą:

  • Monitorowanie aktywności użytkowników, w tym wyszukiwania słów kluczowych, w celu optymalizacji wyników wyszukiwania.

  • Kontaktowanie się z Użytkownikiem w celu przekazania informacji, w szczególności za jego zgodą.

  • Świadczenie usług płatniczych.

  • Zapewnienie bezpieczeństwa usług i ruchu drogowego.

  • Obsługa wniosków i zapytań składanych przez Użytkowników za pośrednictwem formularza kontaktowego lub innych dostępnych kanałów komunikacji, takich jak poczta elektroniczna, komunikatory elektroniczne itp.

  • Organizowanie konkursów i kampanii promocyjnych, w których bierze udział Użytkownik.

  • Przeprowadzanie analiz statystycznych.

  • Przechowywanie danych do celów archiwalnych.

Informacje o administratorach danych osobowych

Administratorem danych jest Fundacja Gdańska z siedzibą przy Długim Targu 28/29, 80-830 Gdańsk.

Informacje o przekazywaniu danych osobowych

Dane Użytkownika będą przetwarzane wyłącznie przez Fundację Gdańską. Na żądanie organów władzy publicznej, na podstawie obowiązujących nadrzędnych przepisów prawa, dane Użytkownika mogą zostać ujawnione takim organom.

Źródła danych osobowych

Informacje o użytkownikach są zbierane z następujących źródeł: 

  1. Podczas odwiedzania witryn internetowych na komputerze użytkownika może być okresowo umieszczany plik tekstowy o nazwie "cookie" w celu identyfikacji komputera. Plik ten umożliwia gromadzenie pewnych informacji o komputerze użytkownika (np. adres IP, system operacyjny komputera, typ przeglądarki). Korzystanie z plików cookie ma na celu zapewnienie użytkownikom wygody polegającej na braku konieczności częstego wprowadzania hasła. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć akceptację plików cookie w swojej przeglądarce internetowej. Wyłączenie tej funkcji może spowodować pewne utrudnienia w korzystaniu ze strony internetowej.

  2. Adresy IP komputerów są gromadzone w dziennikach dostępu. Zebrane dane są wykorzystywane do celów administracyjnych i analizy statystycznej użytkowników.

  3. Dane podane podczas rejestracji online są przechowywane w dedykowanej bazie danych w celu świadczenia usługi. Po upływie daty wizyty dane są automatycznie usuwane. Niektóre dane są wykorzystywane do analizy statystycznej użytkowników, np. wiek i płeć.

  4. Korzystając z różnych formularzy lub rejestrując się w celu skorzystania z usług na stronie internetowej, Użytkownik zostanie wyraźnie poproszony o podanie swoich danych. Zebrane dane służą do umożliwienia świadczenia usług oraz do celów statystycznych. Użytkownik ma prawo do wglądu i edycji podanych danych. Może również zażądać usunięcia swoich danych i wypisać się z usługi w dowolnym momencie.

  5. Nasze strony internetowe korzystają z oprogramowania analitycznego stron trzecich (takiego jak Google Analytics), które umieszcza kod na urządzeniu Użytkownika w celu gromadzenia danych o Użytkowniku.

 

Przekazywanie danych poza Europejski Obszar Gospodarczy

Dane osobowe Użytkownika będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC. Przekazanie nastąpi w oparciu o prawne zabezpieczenia ochrony danych osobowych zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Szczegółowe informacje na temat zarządzania plikami cookie

Każda przeglądarka internetowa definiuje własne ustawienia dotyczące plików cookie, w tym wersje przygotowane dla urządzeń mobilnych. W wielu przypadkach domyślną opcją jest akceptowanie plików cookies. Użytkownicy mogą jednak całkowicie wyłączyć tę opcję lub ograniczyć akceptację plików cookie w określonym zakresie.

Wyłączenie akceptacji plików cookie może wpłynąć na komfort korzystania z witryn internetowych, a w niektórych rzadkich przypadkach uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcji witryny. 

Szczegółowe informacje na temat ustawień i wyłączania plików cookie w poszczególnych przeglądarkach są udostępniane przez twórców przeglądarek na ich stronach internetowych. Poniżej znajdują się linki do najczęściej używanych przeglądarek:

Prawa użytkownika

Zgodnie z postanowieniami RODO, Użytkownikowi przysługują następujące prawa dotyczące jego danych i ich przetwarzania:

  • Prawo do wycofania zgody, jeśli zgoda została udzielona.

  • Prawo do żądania dostępu do danych osobowych, ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, sprostowania, przenoszenia danych oraz wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania.

  • Prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Aby skorzystać ze swoich praw, należy skontaktować się z wyznaczonym przez nas inspektorem ochrony danych pod adresem e-mail: Inspektor@fundacjagdanska.pl lub listownie na adres: Inspektor Ochrony Danych Fundacja Gdańska, Długi Targ 28/29, 80-830 Gdańsk.

Użytkownik może zmienić swoje preferencje dotyczące udzielonej zgody lub wycofać ją w dowolnym momencie, kontaktując się z nami pod podanym adresem.

Aby skorzystać ze swoich praw, należy skontaktować się z wyznaczonym przez nas inspektorem ochrony danych za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem Inspektor@fundacjagdanska.pl lub pocztą tradycyjną pod adresem Inspektor Ochrony Danych Fundacja Gdańska, 80-830 Gdańsk, ul. Długi Targ 28/29.

Kontakt

Biuro 44. Międzynarodowego Dnia Hanzy

Fundacja Gdańska

Długi Targ 28/29, 80-830 Gdańsk, Polska

info@gdansk2024.pl

Copyright © 2023 Fundacja Gdańska
Copyright © 2023 Fundacja Gdańska

Cenimy Twoją prywatność

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort przeglądania i analizować nasz ruch. Klikając "Akceptuj wszystko", wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas z plików cookie.